Winterschilder

Winterschilder

Veel mensen laten hun woning schilderen in de zomerperiode. Dit is een tijd van het jaar waarin het droog is, men zelf thuis is om de schilder te ontvangen, of men met vakantie is, zodat het schilderwerk gedaan is wanneer men terug komt. Voor menig schildersbedrijf betekent dit echter dat er tijdens de winterperiode weinig werk is. Daarom heeft men het concept winterschilder geïntroduceerd: een schilder die juist in de winter actief is, maar dan tegen een gereduceerd uurtarief. Op deze pagina geven wij u meer informatie over de werkzaamheden van de winterschilder,

Concept winterschilder

Het concept winterschilder is een aantal jaren terug geïntroduceerd in een landelijk project. Met de winterschilder wordt feitelijk een gewone schilder aangeduid, die met een speciale korting werkt tijdens de wintermaanden (21 november tot 21 maart).  In de praktijk doetn wij geen ander werk dan gebruikelijk, behalve dan dat het schilderwerk plaatsvindt in een andere periode tegen een gereduceerd uurtarief. Wilt u Fleddérus Schilders als winterschilder inschakelen, dan raden wij aan om de opdracht ver vooraf aan te geven. Deze werkwijze is namelijk de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Zowel binnen- als buitenwerk

Fledderus Schilders kan als winterschilder zowel het binnenschilderwerk en het buitenschilderwerk voor u uitvoeren. Hoewel het voor het schilderwerk aan de binnenzijde van uw woning niet van belang is welk weer het is, geldt dit wel voor het buiten schilderwerk. Bij redelijk goed buitenweer kan het schilderwerk aan de buitenzijde van het huis ook in de wintermaanden worden uitgevoerd. Hiervoor wordt gebruik van een speciale verfsoort die sneller droogt, zelfs bij een lage buitentemperatuur.

U bespaart met de winterschilder

De korting van de winterschilder kan oplopen tot ongeveer 30 procent van de eigenlijke kosten.